Alla inlägg under november 2009

Av Anna - 16 november 2009 17:27








Flera av körens låtar framfördes. När Ellinor Nilsson sjöng "Gråt inga tårar" så svallade känslorna så att hon fick lov att ta hjälp från både Titti Bergqvist och Stefan Nykvist.  Foto: Björn Rehnström

- Stefans dröm om sommarkollo för utsatta barn måste bli verklig. Låt oss starta en insamling så att hans dröm blir av, även om kören nu inte vann Körslaget.


Så sa förtagaren Tomas Dofs i Älvdalen då han äntrat scenen i Tingshusparken då Team Stefan togs emot i Älvdalen på söndagskvällen. Läs mer på Dalarnas Tidning.

Av Anna - 15 november 2009 10:01




Team Ola fick jubla efter segern. Foto: Bertil Ericson/Scanpix


Foto: Bertil Ericson/Scanpix


Foto: Bertil Ericson/Scanpix


Foto: Bertil Ericson/Scanpix


Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Team Stefan föll i Körslagets final. Team Ola fick en procent fler röster.
Men körmedlemmarna kände sig som segrare trots allt.


Det var en otrolig stämning redan en timme innan sändning då Tv4-succén Körslaget skulle avgöra finalen efter sju veckors "tävlande" mellan sju olika körer från hela landet. Hundratals supportrar trissade upp stämningen med hejarramsor och applåder.

En efter en hade körerna slagits ut och nu var det Team Ola från Lund och Stefan Nykvists kör Team Stefan från Älvdalen som möttes i finalen i studion i ett gammalt magasin i Frihamnen i Stockholm.

I finalen var samtliga sju körer på plats, men det var bara finalisterna som tävlade, och stämningen trissades upp ännu mer av detta.

De två körerna sjöng sina låtar, publiken skrek, visslade och applåderade och programledaren Gry Forsell försökte överrösta dem.

Efter en mängd reklamavbrott, avbrott för Lotto-dragning och en massa annat ovidkommande var det, efter nära en och en halv timme, äntligen dags för finalen.

Sekunderna mellan Gry Forsells "Den kör som vinner Körslaget 2009 är..." och fram till att hon skrek: "Team Ola" kändes timslånga och slutade med en smäll. Som när en ballong punkteras, åtminstone för Älvdalskören.

Journalister, filmare och fotografer kastade sig över Team Ola och "de våra" fick stå i bakgrunden. Ganska snart började dock intervjuerna även med Stefan Nykvist och Älvdalskören.

Genomgående för svaren var att de gratulerade vinnarna och var otroligt glada, för att de fått vara med ända till final.

- Vi har gjort det så förbannat bra. Vi slogs bara av Team Ola, som är värdiga vinnare och det gratulerar jag dem för, sa Stefan Nykvist till reporter efter reporter.

- Det är inte slut för kören nu, berättade han också.

- Vi har flera grejor på gång framöver. Bland annat julkonsert i kyrkan och sen ska vi vara med i Älvdalen Show på vårkanten också.

Stefan och körmedlemmarna överöstes också med gratulationer av övriga körledare. Bland andra kom Roger Pontare fram och berättade:

- Jag var helt övertygad om att Stefans kör skulle vinna och jag röstade mycket på dem, sa Roger Pontare då han gratulerade Stefan efter finalen.

- Egentligen gillar jag inte den här formen att tävla i musik. Prestationen kommer ju bort och det handlar bara om antal röster. Men vi gav oss in i leken och får därmed tåla den, sa han utan bitterhet i rösten och kramade om Stefan lite extra.

Källa:Dalarnas Tidning

Av Anna - 14 november 2009 22:13

Nr två är ju inte fy skam det heller!Och ni är verkligen värda att ha

kommit så här långt! Grattis Team Stefan! Och grattis även till Team

Ola! Hans kör var grym ikväll! Bilderna är inte dom bästa, Har tagit

bilder på tv:n helt enkelt..Glad Grattis igen! Hoppas ni fortsätter att

sjunga ihop! Kram till er alla//Anna



   

Enter Sandman gör Team Stefan väldigt bra! Vilket ös!!

   

Eloise!!....

   

Ser mysigt ut..Och lite kallt..brrr

    

Så här är vi vana att se Stefan..

Av Anna - 14 november 2009 10:45

  

Hej på er alla glada fans! Ikväll gäller det för Team Stefan!!

Att dom gör bra i från sej och att många ringer och röstar!

Min favo låt ikväll är Enter Sandman. Så alla här RING!!!

Låt 1: Eloise

Låt 2: Enter Sandman

Låt 3: Caruso

Ring: 099-402 01 eller sms:a Stefan till 724 00

Av Anna - 13 november 2009 20:28

En halv miljon kronor står på spel - och bara en kör kan vinna. Varsin egen låt, varsin låt framröstad av tittarna. En låt som båda körerna sjunger en varsin version av - och en duell. Här är finalens alla nummer.


Team Stefan
Låt 1: Eloise (Arvingarna)
Låt 2: Enter sandman (Metallica)
Låt 3: Caruso (Pavarotti/Paul Potts)



För att rösta, ring 099-402 01 eller sms:a STEFAN till 72400. Kostnad 5,70 kronor per samtal och sms.



Team Ola
Låt 1: All by myself (Celine Dion)
Låt 2: It´s raining men (The Weather girls)
Låt 3: Caruso (Pavarotti/Paul Potts)



För att rösta, ring 099-402 02 eller sms:a OLA till 72400. Kostnad 5,70 kronor per samtal och sms.



Medley - alla körer
Team Andreas: Pokerface
Tema Rigo: Pitbull
Team Caroline: 800 grader
Team Amy: Fairytale
Team Pontare: Hot hot hot




Duell - finalkörerna

Bumble Bee

Källa: Tv4 Körslaget

Av Anna - 13 november 2009 20:11

Heja Team Stefan! Och Lycka Till Imorgon!






- Om vi vinner vill jag ge pengarna till ett nytt projekt för att låta barn som har det besvärligt hemma få komma bort och bara vara barn en sommar. Det säger Stefan Nykvist som på lördag har chansen att vinna finalen i Körslaget och i så fall få 500 000 kronor.
Vägen mot finalen har inte varit alldeles spikrak för Älvdalskören. Influensa, hjärnskakning och andra problem har kantat vägen.


- Det finns så många barn som far illa hemma, många fler än man tror och närmare än man tror, säger Stefan Nykvist.

- Om vi vinner så vill jag att pengarna ska gå till ett projekt tillsammans med Pege Andersson och Salem i Älvdalen. Projektet ska ge barn- i första hand från Älvdalen- möjlighet att få en sommar långt från datorer, helst i några fäbodar där det finns djur. Där ska de få springa barfota i gräset, mata djuren och få en sommar då de inte behöver se till sina föräldrar som allt för många barn gör. Jag vill att de ska få en sommar att minnas med glädje.

- De ska få vara barn helt enkelt, säger han.

Om han och hans kör från Älvdalen vinner finalen av Körslaget i TV4 nu på lördag så får de 500 000 kronor. Det är de pengarna Stefan vill använda för att ge utsatta barn en sommar som alla barn borde ha rätt till.

- Jag hoppas att vi vinner så att vi kan genomföra detta, säger Stefan. Jag har alltid mått dåligt av att se barn som far illa.

Och chansen finns definitivt att utsatta barn kan få en sommar att minnas. Det är "bara" en omröstning kvar i Körslaget. Den kör som får flest röster vinner.

Källa: Dalarnas Tidning


Väldigt fin gest utav Stefan och hans kör, Och imorgon hejar vi på er!

Team Älvdalen!!//Anna







Presentation


LarzKristerzfanzone.Bloggen för LK fans!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards